неделя, 28 юни 2009 г.

Седмица за размисъл

Започва последната седмица от предизборната кампания. Тя ще бъде най-интензивната, емоционална и интересна за кандидати, избиратели, журналисти и социолози. Последните твърдят, че едно определящо мнозинство от хората избират за кого да гласуват именно през последните 6 дни за размисъл. По-скоро им вярвам.

Убеден съм, че стотици хиляди граждани (на територията на нашия район Сливен би трябвало да са хиляди или десетки хиляди) са стеснили кръга от партии и коалиции, за които да дадат гласа си, до 2 или 3.

Има, обаче, и една друга специфична група хора - тези с нагласа "по-скоро да не гласуват". Разговорите, които аз и хора от моя щаб проведоха в Сливен, Нова Загора, Шивачево, Бяла, Ябланово, Желю войвода, Камен и още няколко населени места в района в събота и неделя, ме водят до извода, че не малка част от решилите "по-скоро да не гласуват" систематично са гласували за десни партии през 90-те. И тази нагласа до известна срепен е лесно разбираема (за съжаление...).

Ще се постарая да насоча фокуса на интернет кампанията си през последните 6 дни на размисъл именно към тези хора. Опитвам се чрез блога си да поддържам жив контакт с няколко десетки активни симпатизанти на Синята коалиция и поддръжници на моята мажоритарна кандидатура за район Сливен.

Най-напред искам да ви благодаря! И тъй като вие сте позитивни и открите хора със заявена позиция, искам да ви приканя да ми помогнете в достигането до тези наши съседи, колеги и приятели, които през последните 20 години заставаха зад СДС, ОДС, СДС/ДСБ, а сега се колебаят. Това са мислещи хора, които вземат информирани решения. Покажете им програмата на Синята коалиция (може да бъде свалена от сайтовете на СДС и ДСБ), поканете ги да посетят моя блог или да ми пишат на mihail.zhechkov@gmail.com. Най-добре поговорете с тях и обяснете вашите аргументи за избор. Защото дори патосът да е по-малък от началото на 90-те или 97-ма, решението е не по-малко критично. Благодаря ви!

1 коментар:

  1. Радостна и обнадеждена съм, че мажоритарен кандидат на Синята коалиция в Сливен е Д-р Михаил Жечков!Вярвам в прекрасния лекар, общественик и демократ и във възможностите му да бъде полезен и в парламента.
    Желая му от сърце успех!
    Време е за добрите!

    ОтговорИзтриване